KISS ÁGNES

Sziasztok! Úgy döntöttem, én is élmény beszámolok, de kicsit messzebbről kezdve, hogy lássák a kezdők is, miért érdemes és "kell" rendszeresen járni Lelkesedni. Nemcsak a versenyekre, hanem az edzésekre is, hiszen az ebzetnek a futás a lényeg. A kupa, érem a gazdi szívének-lelkének esik jól. De nekem ennél többet ér, mikor futás után látom Mogyi tekintetét... az nekem elég. Hosszú lesz, szólok.

Szóval, tavaly május 19. óta vagyok Lelkes. Mogyival kezdtem, aki addigra már 2 jótékonysági coursing versenyen részt vett, nyert is ott. Róla tudni kell, hogy nagyon zsákmányos, ha lát villanni messze valamit a mezőn,  akkor bekattan, menne (ezt meg ugye egy felelős gazdi nem engedheti). Tavaly júliusban, a 4.  Lelkes Versenyen futott először, 270 m-en - ahogy sejtettem, gond nélkül. Szeptemberben gyakoroltunk edzésen boxos indulást teljes harci díszben (szájkosár + mez), ès az októberi versenyen nyert is a 3. divízióban és akkor szerezte meg a licencet is.  Azóta is járunk edzésre, versenyre. Többször adott már licencet és fog is. De ő a itt a pályán a könnyű eset.

Jamee, na ővele végig kell menjek az összes lehetséges lépésen. Hiába fut a réten nagyokat és iramodik meg a felriasztott nyúl után, őnála nagyon alaposan fel kell építeni ezt a sportot a pályán, nem jön belőle alapból.   Tavaly szeptemberben került hozzám, novemberben hoztam magammal edzésre.
Első edzésünk óta csinált már mindenfélét a pályán: benyuszizás, 70 m=behívás, második 70 m=el sem indult, később meg a cél előtt kb. 3 méterrel kifutott a pályáról (gulyásos vödör), a következő edzésen szépen kilőtt és futott. Aztán 2 héttel később megint tétovázott, csak 1x ment végig. Májusi edzés: 70 m √, első 270 m √ (társas futás volt) . Nagyon örültem ès a 6.Lelkes Versenyen még Szuperkupán is indítottam. 2x70 m rendben, első 270 m rendben, a második nem sikerült (a lovardában kötött ki). Most vasárnap az edzésen próbálkoztunk: gyakoroltunk boxos indulást, majd 70 m-en sikerült a futam hátul nyitott boxból, indítottam kanyarból - ez is sikerült. Megpróbáltam megint a 270 m-t kézből: mumus kanyar rendben, már csak az egyenes van hátra. Sima ügy gondoltam én. Hát nem. Kifutott, megmutatta, hogy lehet 30 mp helyett 50 mp alatt lefutni a távot.
Hosszú lett, tudom, de az út is hosszú még előttünk, mire neki is lesz licence. Visszalépünk egy kicsit, ráerősítünk, amiben bizonytalan, amíg kell. Apró lépésekkel, de haladunk, nem adom fel. Jövünk, amikor tudunk, mert Veletek lenni jó.


Elérhetőség

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!