SPORTÁG LEÍRÁS

2018.01.26 13:48

Mivel a Lelkes Edzőklub fő tevékenysége az agárpályás edzések és versenyek lebonyolítása, így egy kicsit részletesebbek leszünk :)

Először is olvassátok el régebbi cikkünket az agárpályáról, mit hogy nevezünk, hogyan működik:

www.lelkesverseny.hu/news/minisorozat-kezdoknek-4-szomagyarazat-agarpalyahoz/

Az agárpályás versenyzés egy sprint futás, ahol különböző, de viszonylag rövid távon futnak a kutyák (70m, 270m, 480m, 770m - plusz-minusz pár méter eltérés lehet a pályák közt). Startboxból indulnak, a start és a cél közt időmérés van, század- vagy akár ezredmásodperces pontossággal. A cél fix helyen van, a pályán több ponton vannak startboxok, a táv attól függ, melyik startboxból indul a futam.

Profi versenyen 6 kutya fut együtt, a Lelkes Edzőklubban azonban nem csak profi versenyeket illetve futamokat szervezünk, nagyon szívesen látjuk azokat is, akik még kezdők, ők még egyedül futnak, sőt, versenyeinken is futhatnak a kutyák úgynevezett szóló versenyt. Ilyenkor minden versenyző egyedül fut, de időmérés történik, így a verseny végén össze tudjuk hasonlítani az időket, és tudunk helyezéseket hirdetni.

Szóló futam:

Társas futam:

Akik először látogatnak ki az agárpályára, azoknak tartunk felkészítést, pecabotos "benyuszizást", elméleti képzést, ismerkedést a nyúlgéppel, utóbbit "nyusziugratásnak" hívjuk. Később külön tréninget tartunk ahhoz, hogy a kutya hozzászokjon a startboxos induláshoz. Amíg csak ismerkedik a kutya a futással, addig kézből indul, általában tréner indítja, és a gazdi várja a célnál.
Elérhetőség

A Lelkes Csapatot terrieres gazdik hozták létre, akik ki akarták próbálni kutyáikat agárpályán. Mára rengeteg terrier fajta képviselteti magát Csapatunkban, de sok más fajta is. Örömmel fogadunk Csapatunkba keverék kutyusokat.

Szervezünk edzéseket az Isaszegi Agárpályán teljesen kezdőknek, haladóknak, és nagy népszerűségnek örvendenek versenyeink, amiket Lelkes Versenyeknek hívunk, és évente háromszor rendezünk meg.
Bárkinek ajánlom programjainkat, akik szeretnék jól lefárasztani kutyáikat, vagy szeretnék megnézni, mi az a zsákmányszerző ösztön, ami alapvetően minden kutyában benne van.
Jó futkározást kívánunk minden Lelkes Kutyusnak!